De psycholoog met coachpraktijk

Ilona Jacobusse

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de universiteit Leiden, met een master in onderwijs- en ontwikkelingspsychologie. Ik heb als psycholoog bewust gekozen voor een coachpraktijk. Ik hou ervan om snel en op een praktische manier problemen aan te pakken.

Veel flexibiliteit

Als zelfstandige zit ik niet vast aan protocollen, wat mijn werk per definitie flexibeler maakt. Dat betekent dat ik de werkwijze helemaal kan afstemmen op de ouders die tegenover mij zitten. Het is mijn taak om mee te denken, patronen zichtbaar te maken en te spiegelen. Het is aan de ouders, en in veel gevallen ook het kind, om de richting van de oplossing te bepalen. Verandering in gedragspatronen kost tijd, en dus is het extra belangrijk dat de oplossing past bij en goed vol te houden is voor de ouders en het kind.

Regie bij de ouders, zoals het hoort

Ik maak met mijn klanten concrete afspraken over het coachtraject, die ik noteer in mijn aantekeningen en die we meteen in de praktijk brengen. Omdat ik niet te maken heb met meerdere mensen in mijn praktijk, is het niet nodig een zorgplan te schrijven of een dossier aan te leggen. En dat scheelt mij weer een hoop tijd. Tijd die ik niet door hoef te berekenen aan mijn klanten.

Als het gezin zelf weer verder kan, of de samenwerking mocht toch niet zo bevallen, dan stopt het traject dan en daar, zonder verdere verplichtingen. Op deze manier hebben de ouders van begin tot eind de regie zelf in handen. Precies zoals het naar mijn mening hoort te zijn.

Bewuste keuze

Ik kies bewust voor de manier waarop ik werk. Omdat ik weet dat ik op deze manier mijn klanten het beste kan helpen: een snelle start, een kort(er) traject, altijd persoonlijk contact, geen gedoe met papieren en beperkte kosten.

Ik ben coach, en geen zorgverlener; daardoor worden mijn diensten door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed. Als ouders goede redenen hebben om een kindercoach te verkiezen boven het reguliere aanbod van de gemeente, dan is het in bepaalde gevallen mogelijk om kindercoaching te vergoeden vanuit een PGB. Neem voor de mogelijkheden contact op met uw gemeente.2005 Master psychologie
2014 start praktijk
2016 certificaat NmG 1
2018 certificaat NmG 2

- KinderCoach Goes
- KvK nummer 59513438
- BTW id nummer: NL002013703B32
- Algemene Voorwaarden
- Privacyverklaring